Sanatate

Redactia
Alifia care vindeca orice rani:. Carpicon. Interviu cu dr. in biologie Viorica Vintila, de la clinica Romdan din Bucuresti. Cu putin timp in urma, primeam la redactie un telefon de raspuns la intrebarea unei cititoare: "Am rani pe picioare, ca scoarta de copac. Ce sa fac?". Doamna Nina Epuran, cosmeti...

Alifia care vindeca orice rani:
Carpicon
Interviu cu dr. in biologie Viorica Vintila, de la clinica Romdan din Bucuresti

Cu putin timp in urma, primeam la redactie un telefon de raspuns la intrebarea unei cititoare: "Am rani pe picioare, ca scoarta de copac. Ce sa fac?". Doamna Nina Epuran, cosmeticiana, ii raspundea: "Unguentul , obtinut din rasina de conifere, are multe intrebuintari: arsuri, ulcere varicoase, picioare umflate cu pielea talpilor groasa si crapata. Cel mai bun lucru ar fi sa va adresati d-nei dr. Viorica Vintila, a carei clinica - Romdan - se afla in Bucuresti, Calea Plevnei 141 (langa Spitalul Witing - Gara de Nord). Multa sanatate!"

La Romdan sau "Cabana" - cum i se mai spune - am gasit usa deschisa si un zambet de bun-venit, care m-au facut sa ma simt imediat in largul meu. Oriunde privesc este curat, iar sala de asteptare pentru pacienti nu pare deloc ostila, precum intr-un cabinet obisnuit.

Inalta, supla, cu o tinuta impecabila, stapana locului, dr. Viorica Vintila (doctor - dar nu in medicina, ci in biologie), raspandeste un optimism stenic si intremator.

- D-na dr. Vintila, sunteti autoarea unui medicament pentru care va multumesc zeci de mii de bolnavi: Carpiconul, un unguent care vindeca orice rana...

- Acest unguent exista inca din 1985, de pe vremea cand lucram ca cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Biologice. Am studiat acolo doi ani enzimologia - printre altele - dar asta nu m-a multumit defel. Mie-mi plac lucrurile cu aplicabilitate practica imediata. De aceea, poate, trebuia ca - inaintea Craciunului din 1982 - sa am un accident, ca sa apara "Carpiconul". Eram, deci, in bucatarie si mi-am ars mainile atat de rau, incat degetele imi ramasesera intepenite si mi se vedeau tendoanele. Ca printr-o minune, mi-am amintit ca am remediul chiar in casa. Reteta o stiam de la mama care, atunci cand eram mici si ne ardeam, punea imediat intr-o cutie cateva boabe de rasina de brad (doar locuiam in Predeal), putin ulei si un strop de ceara de albine, pe care le incalzea. Asa am facut si eu. Peste 20 de minute, puteam indoi degetele; am continuat sa ma ung timp de 2 saptamani, mergand normal la serviciu. Uitati, nu a ramas nici o cicatrice de la arsura. Patania aceasta m-a facut sa studiez mai atent principiile active din rasina de brad. In 1985, am omologat unguentul (al carui titular de brevet sunt), pe care l-am botezat "Carpicon" - de la "Carpati" si "Conifere".

- In ce afectiuni recomandati "Carpiconul"?

- Unguentul are 4 mari actiuni: 1. bactericida - pe o gama larga de germeni patogeni; 2. de anestezie locala - indiferent cat de adanca este taietura, dupa ce se aplica "Carpicon", in maximum 20 minute durerea dispare; 3. trofic regeneratoare - ajuta la refacerea celulelor din tesut; 4. de epitelizare - reface epiderma. Recomand "Carpiconul" in: orice plaga, cu sau fara infectie (julitura, taietura), in furuncule, panaritii, foliculite, acnee juvenila, in orice arsura (provocata de foc, apa de cobalt sau radiologica), ca adjuvant in afectiuni circulatorii periferice si-n cele cronice. Este antiinflamator - indeparteaza edemul - si eficient in dureri: echimoze, vanatai. Bun in alergii nespecifice, provocate de intepaturi de insecte; inmoaie stratul cornos, ia pruritul, usturimea - dar cauza nu dispare. Inmoaie plagile la cei cu psoriazis, dar nu indeparteaza cauza. Are efect pozitiv la persoanele cu calvitie (pot incerca fara teama, doar prin aplicare si masare usoara, si vor vedea efectele...). Uleiurile volatile din "Carpicon" au efect energizant si calmant, in acelasi timp. Cine isi va unge seara fata cu unguent, va avea un somn linistit, iar daca o va face dimineata, va avea parte de un tonus ridicat intreaga zi. Sa stiti ca produsul este cunoscut si de medicii veterinari, care-l folosesc in cazul accidentarii animalelor. "Carpicon" are si unele efecte secundare: daca persoana care-l foloseste pe fata are o dereglare hepatica grava, ii poate aparea un prurit, o forma de alergie locala, care dispare dupa intreruperea aplicarii.

- Vorbiti-ne si despre clinica Romdan. Cred ca merita cel putin aceeasi atentie ca si Carpiconul.

- Romdan a venit pe lume tot in urma unei dureri... Prin 1992 - pe cand lucram la Centrul de Cercetari pentru Tehnologii Ecologice - a venit in cabinetul improvizat, pe care-l aveam atunci... Dan. Era un domn inalt si foarte solid, cu o durere atroce la un genunchi. Ortopezii consultati ii recomandasera operatia. Speriat de aceasta solutie, a venit la mine, sa-i aplic "ceva naturist". I-am recomandat un regim drastic, fara alcool, grasimi, tutun si ceaiuri de plante pentru afectiunea lui. Dupa 4 saptamani, durerea ii disparuse si s-a dus iarasi la chirurgi. Cand le-a spus ce tratament urmase, i-au ras in nas: "Imposibil sa te fi facut bine doar cu ceaiuri!". Dar se inselau, desigur. Iar Dan s-a simtit dator sa-mi multumeasca pentru binele facut si mi-a propus sa-i devin asociat la firma lui (de turism, pe atunci): Romdan. Am acceptat si am adaugat in statut, pe langa turism, si terapii naturiste, cu preparari de ceaiuri si a unguentului "Carpicon". Am obtinut cu greu de la primarie - in locatie de gestiune - acest spatiu. Am muncit enorm, am imprumutat bani de la prieteni, nu si de la banci. Am infiintat cabinetul medical, cu un medic generalist si terapie combinata: alopata - 10% si naturista - 90%. Apoi Dan s-a retras, iar acum o am ca asociata pe doamna dr. farm. Elena Cristea, o persoana extraordinara, care a lucrat o viata la catedra de Farmacodinamie de la Facultatea de Farmacie, unde a studiat principiile active din plante, cu actiunea lor asupra organismelor. Datorita ei, misterul cauzelor bolii a disparut. Acum stim exact de ce prescriem un anume ceai sau medicament unui pacient.

In plus, avem ca angajati permanenti doi medici generalisti, cu o buna experienta, caci au lucrat 5 ani in Germania. Obisnuiti cu un alt standard, cu o alta aparatura, stiu cu precizie ce analize sa ceara, ce medicamente sa prescrie si s-au acomodat repede la cerintele noastre privind terapia naturista. La noi, consultatia inseamna aflarea (si inlaturarea) cauzei ce a produs boala. Un bolnav de varice poate sa se unga si 5 ani cu "Carpicon", ca nu le va inlatura, daca nu-si trateaza - de fapt - disfunctia hepato-biliara, renala sau genitala. Apoi, tot in cadrul Romdan, am deschis o farmacie unde pacientii, dupa ce sunt consultati, pot sa-si cumpere imediat medicamentele si ceaiurile prescrise.

- Ce afectiuni sunt tratate la Romdan?

- Aici ne vin bolnavi din toata tara, cu tot felul de afectiuni. Rezultate bune avem in: litiaza renala si biliara, hipocalcemie, hepatita cronica, ciroza hepatica, ulcer varicos, poliartrita reumatoida (rezolvata in proportie de 90% din cazuri), lombosciatica (cu mare succes sunt tractiunile si elongatiile, prin readucerea vertebrelor la normal), diabet, afectiuni circulatorii periferice, genitale (anexite acute si cronice, mastoze chistice, dereglari de ciclu menstrual - de multe ori am salvat sani de la amputare, numai prin tratarea ovarelor, fibromatoza uterina, chisturi ovariene, prostatita, adenom de prostata, cistita, hemoroizi). E bine de stiut ca fiecare pacient are o fisa de evidenta, a carei copie o ia acasa. Tratamentul este pentru 21 de zile, cu o pauza de 7 zile, timp suficient pentru reaparitia sau nu a simptomelor vechi.

- Care sunt onorariile?

- De la inceput, am aplicat tarife diferentiate:
pentru persoanele active - consultatia costa 50.000 lei;
pentru pensionari si elevi aplicam o reducere de 50%, iar pentru handicapati si pentru cei cu pensii sociale foarte mici - consultatia si medicamentele produse de noi (ceaiuri, extracte, "Carpicon", supozitoare etc.) sunt gratuite. Sa nu uit: la noi, la producator, unguentul "Carpicon" costa 8600 lei, iar supozitoarele "Carpicon" costa 6600 lei.

- Sunteti multumita cu ceea ce faceti, doamna Viorica Vintila?

- Sunt optimista. Stiu ca intotdeauna visele se implinesc, atunci cand ti le doresti cu ardoare. Visez sa pot ridica, in acelasi loc, un complex de diagnoze si tratament, dar numai cum mi-l imaginez eu. Pana atunci - sunt un patron fara bani, dar cu mari satisfactii...

Marturii

N. E. - 48 ani: "Am venit la d-na dr. Vintila anul trecut, cu diagnosticul carcinom mamar. Facusem citostatice si refuzasem operatia. Aici, trecuta pe medicatie naturista, ma simt foarte bine. Am stat indelung de vorba cu d-na Vintila, la care am gasit multa intelegere. Conteaza enorm relatia psihica pacient - medic. Am mare incredere in tratamentul prescris, caci merge la cauza fenomenelor, nu inlatura doar efectul".

A. S. - 50 ani: "Acum 8 ani am facut un accident cerebral, in urma caruia am ramas cu o pareza la piciorul stang. Am ajuns acum cateva luni la d-na Vintila, unde am primit un tratament cu antioxidanti, ceaiuri, argila, uleiuri volatile, "Carpicon" - pentru masaj zilnic - si mi s-a prescris un regim alimentar. Efectul a fost spectaculos. Dupa o luna si jumatate, mergeam aproape normal. Consultul mi s-a parut mai atent ca-n alte parti, iar d-na Vintila - un bun organizator, care-ti da multa incredere in tine. Este o persoana tonica si senina".

Ruxandra Constantinescu