Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am furnicaturi si intepaturi la san". (Raspuns pentru G.M. - Piatra Neamt, F. As nr. 317) . Ma numesc Chiruta Ion, sunt asistent medical principal, practic reflexologia cu succes ca metoda de diagnosticare si tratament, am atestat pentru presopunctura, am diploma de maestru categori...

Cititorii Raspund

"Am furnicaturi si intepaturi la san"
(Raspuns pentru G.M. - Piatra Neamt, F. As nr. 317)
Ma numesc Chiruta Ion, sunt asistent medical principal, practic reflexologia cu succes ca metoda de diagnosticare si tratament, am atestat pentru presopunctura, am diploma de maestru categorie internationala in bioterapie. Am gradul I si Ii in radiestezie. In anul 1996, am scris in colaborare cu prof. univ. V. Postolica cartea "Tratament prin reflexologie", carte in care sunt aratate o parte din reusitele mele in tratamente. Va scriu toate astea pentru a o informa pe d-na G.M. din Piatra Neamt (oras in care traiesc si eu) ca prin metodele si tratamentele mele pot sa-i fiu de folos.
Chiruta Ion - Centrul de transfuzie sanguina Piatra Neamt, B-dul Traian nr. 5,
jud. Neamt, cod 5600,
tel. 033/21.10.58, orele 8.00 - 13.00

"Fetita mea are ovare polichistice"
(Raspuns pentru Dorina L. - Onesti, F. As nr. 317)
Si eu am trecut prin suferinta fiicei dv. Diagnosticul meu a fost: anexita si ovar stang polichistic. Totul parea un cosmar, cand tot din revista "Formula As" am aflat adresa d-lui Vasile Popa. Am luat legatura cu dansul telefonic si mi-a dat un tratament naturist foarte complex, pe durata de doua luni. Pot sa va spun ca dupa expirarea termenului, in urma unui control ginecologic si a efectuarii unei ecografii, eram complet vindecata. Am 21 de ani acum si pot sa spun ca evenimentele triste de anul trecut sunt doar o amintire. Adresa d-lui Popa Vasile este: Aleea Resita nr. 10, Bl. A6, Sc. 4, Ap. 48, Bucuresti, tel. 01/629.73.28.
Natalia Budescu - Str. Closca nr. 1, Bl. Ps11, Ap. 128, Galati

"Baiatul meu se lupta disperat cu un stafilococ"
(Raspuns pentru Dragan Floarea - Brasov, F. As nr. 317)
1. Cu trei ani in urma, m-am confruntat cu aceeasi problema. Am suferit chiar doua interventii chirurgicale in urma unei furunculoze ce parea de neoprit. Am apelat la un autovaccin, facut la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, si dupa 5-6 luni, problemele mele au disparut in totalitate. Autovaccinul a fost administrat subcutanat, la 7-8 zile.
Stanoiu Oana - Sos. Alexandriei nr. 94, Bl. Pc 11, Sc. A, Et. 11, Ap. 55, sector 5, Bucuresti
2. Intrucat am trecut prin aceeasi situatie cu nepotelul meu, in varsta de 6 ani, va dau urmatorul sfat: la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, tel. 638.49.10 si 411.38.00, lucreaza dl dr. Olinescu Andrei, om si medic de o bunatate rar intalnita, caruia ii doresc sa-i dea Dumnezeu sanatate si ani multi de viata, pentru ca mi-a vindecat nepotelul cu autovaccin, combinat cu Cantastim. Nepotelul meu avea stafilococ auriu hemolitic, din cauza caruia ii ieseau mereu furuncule. Ma puteti suna la tel. 01/683.49.52 pentru amanunte.
Fam. Ionescu - Bucuresti
3. Va dau reteta unui ilustru medic militar, pentru orice fel de stafilococie, aplicata pe multi pacienti, cu rezultate maxime: timp de 10 zile, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, dati-i fiului dv. drojdie de bere proaspata, cat o nuca. Veti obtine rezultatul scontat.
Daniata Iulia - Str. Tudor Vladimirescu nr. 69, loc. Targu Jiu, jud. Gorj, cod 1400
4. Si baiatul meu a fost diagnosticat cu stafilococ auriu hemolitic. Intrucat vaccinul stafilococic si autovaccinul n-au avut nici un efect, in urma efectuarii antibiogramei, a reiesit gradul de rezistenta al stafilococului la diferite antibiotice. In cazul lui, singurul antibiotic eficient a fost Sinerdolul. De aproape doi ani de zile, nu i-a mai aparut nimic nici pe piele, nici la ochi. Va doresc multa sanatate si numai bine.
Chirtop Livia - Str. Sandu Aldea nr. 18 A, Constanta, tel. 041/62.34.88
5. M-am luptat trei ani de zile cu un stafilococ hemolitic intr-o ureche, iar in cealalta, cu Candida. Am facut doi ani la rand autovaccin, in urma recoltarii la Institutul Cantacuzino, dar n-a avut nici un rezultat. Am aflat apoi de la cineva ca atat stafilococul, cat si Candida se vindeca prin administrarea de gaz rafinat. Tratamentul dureaza 14 zile, luand dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita de petrol. Extern, furunculele sau urcioarele se tamponeaza, la interval de doua ore, tot cu gaz rafinat. Acelasi tratament este bun si pentru cei care au Candida in gat.
Ioana - Targoviste

"Am o alunita care ma supara"
(Raspuns pentru Ioana - Galati, F. As nr. 317)
1. Anul trecut, am avut si eu o alunita in spatele urechii, care ma durea. Am tamponat-o zilnic cu Bitter suedez, apoi puneam frunze de varza proaspata, spalate bine in apa calda. Le pisam cu pisalogul, le prindeam cu putin tifon si leucoplast, si le tineam acolo toata ziua. In circa 3 saptamani, alunita dureroasa a cazut. Cu cat sunt mai proaspete si mai dinspre exterior, cu atat mai eficiente sunt frunzele de varza. Este foarte bine ca nu ati acceptat operatia. Am avut un frate care s-a operat de o alunita si nu mai este printre noi.
Guluta Maria - Str. Costache Conachi 8, Bl. C6 A, Et. 8, Ap. 51, sector 2, cod 73358, Bucuresti
2. Am cunoscut o batranica care avea o alunita pe obraz si la un moment dat a inceput sa se inflameze si s-o doara. Medicii i-au recomandat sa se opereze, dar ea a refuzat si a inceput sa-si aplice zilnic scrum de tigara pe alunita. La scurt timp, alunita s-a vindecat. Pentru amanunte, puteti suna la tel. 041/62.27.42.
Miu Andreea - Str. Berzei nr. 6, Bl. H2, Et. 2, Sc. A, Ap. 11, Constanta
3. Cand fierbeti fasole alba (boabe), prima apa (care de obicei se arunca) se retine, se raceste, se pune intr-o sticla si se baga la frigider. Cu aceasta apa se tamponeaza de mai multe ori pe zi alunita.
Ratea Maria - com. Costestii din Deal, jud. Dambovita, cod 0011
4. Si eu am avut acelasi necaz ca si tine. A fost insa de-ajuns sa aplic pe locul cu pricina, de doua ori, foaie de varza cruda, strivita putin cu o sticla. Am fixat-o cu leucoplast si am schimbat-o dupa doua zile. Iti doresc sanatate,
Fimia - Cluj

"Stie cineva vreun tratament naturist pentru pielonefrita acuta?"
(Raspuns pentru Covoliu Jeana - Bucuresti, F. As nr. 304)
1. Va recomand sa faceti timp de o saptamana tratamentul cu lapte de troscot. Reteta: 1 lingurita cu varf de planta se opareste cu o cana de lapte in clocot, se lasa cateva clipe sa se infuzeze, apoi se bea foarte cald, cu inghitituri mici. Se beau 3-4 cani pe zi. Troscot se gaseste la Plafar, in stare uscata, pe care-l puteti rasni, ca sa fie mai usor de inghitit. In paralel, beti ceaiuri de matase de porumb, urzica moarta alba sau galbena, faceti bai de sezut cu coada calului. Multa sanatate,
Daniela T. - Craiova
2. Eu sunt o suferinda renala de la varsta de 14 ani (acum am 68), si abia in urma cu 25 de ani am aflat secretul combaterii infectiilor urinare, care ma suparau mereu. Am avut pielonefrita, infectii cu colibacili si cu proteus, si cu toate tratamentele medicamentoase nu reuseam sa scap de ele. In afara de tratamentele cu antibiotice - conform antibiogramei - este absolut necesara o igiena alimentara, de care sa se tina seama toata viata. Nu se mananca supa sau ciorba de carne, lapte dulce, frisca, smantana, ou moale (fiind medii favorabile dezvoltarii acestor microbi). La inceputul tratamentului cu antibiotice, timp de 7 zile, se beau (zi si noapte): 3 litri de ceai de musetel (infuzie) + 2 kg fructe/zi, pentru spalarea aparatului urinar si schimbarea Ph-ului in scopul raririi microbilor si crearea unui mediu nefavorabil dezvoltarii lor. Dupa aceasta perioada se bea in continuare - tot timpul - intre 1,5-2 litri ceai diuretic pe zi, amestecat cu musetel. Se bea fara zahar (nu se mananca cu paine). Important este ca urina sa fie mereu diluata. Va doresc rabdare si sanatate!
Elena Vintila - B-dul D. Cantemir nr. 18, Bl. 7, Sc. 2, Et. 2, Ap. 42, sector 4, Bucuresti
P.S. - Dau sfaturi, dar nu consultatii.