Cultura

Claudiu Ionescu
Noutati din muzica populara. Cluj . Dumitru Farcasu . "Ce sa fac, nu mai imi vad capul de treburi - lucram la casa. Din cauza asta, nu am facut mare lucru in vara ce a trecut. Am fost doar cateva zile la munte. Acuma, insa, pe 14 octombrie, plec la Munchen. Am fost invitat la Festivalul Berii, ca doar...

Noutati din muzica populara

Cluj
Dumitru Farcasu
"Ce sa fac, nu mai imi vad capul de treburi - lucram la casa. Din cauza asta, nu am facut mare lucru in vara ce a trecut. Am fost doar cateva zile la munte. Acuma, insa, pe 14 octombrie, plec la Munchen. Am fost invitat la Festivalul Berii, ca doar stiti cum sunt nemtii! Dupa asta, o sa plec in Statele Unite. Cand m-oi intoarce, o sa scot ceva inregistrari pentru Craciun. Nu stiu daca v-am mai zis, am studioul meu. E micut, dragut, suficient pentru mine si pentru prieteni. Anul Nou o sa-l petrecem dincolo de "balta", ca romanii nostri s-au invatat sa le cantam colinde la fereastra... Niste prieteni de acolo vor sa scoata o carte despre mine. Vorba aceea: ."




Suceava
Sofia Vicoveanca
"M-ati sunat chiar de ziua mea. Am implinit 56 de ani. Toata vremea am vorbit la telefon, am fost sunata si din strainatate. Acum ma bucur de florile primite - sunt de toate felurile ... Dar ce m-a bucurat cel mai tare este ca oamenii au venit la mine cu lumina pe chip, zambitori, cu sufletul deschis. Sa stiti ca nu imi este rusine de varsta, n-am stat degeaba... Si mai este ceva: anii nu sunt cei din buletin, ci cei din suflet. Eu asa ma rog: . Vara asta am facut curatenie in casa, am schimbat mobilierul, chiuvete, tot, tot! Sotul o stat la prunci, la Bucuresti in timpul asta, iar cand s-o intors, i s-o parut alta casa... Am si cantat, pentru ca am avut multi "petitori". Am scos si primul meu Cd, la Casa Roton. Am fost facuta cetatean de onoare al orasului Suceava si al comunei Pojorata, fapte de care sunt foarte mandra. Nici cu vrednicia cantatului nu stau rau. Am deja 21 de cantece, pentru o noua caseta, chiar si pentru un Cd. Lucrez la o carte, oarecum autobiografica, pe care am numit-o . Este dedicata locului unde m-am nascut, in Bucovina ocupata, de dincolo de sarma ghimpata... Am si proiecte pentru strainatate, dar pana nu-mi iau viza, nu va spun nimic. In rest, imi duc viata cu ."





Deva
Dragan Muntean
"Sunt tare bucuros ca o actiune initiata de mine, , a ajuns la a patra editie in aceasta vara... Se intampla in satul meu natal, Poienita Voinii. Am fost onorati ca personalitati importante au acceptat sa fie in juriu: Victor Parhon, Marioara Murarescu... La acest concurs am descoperit si un tanar talent care promite mult - Vasile Chisiu, din Agnita. Alaturi de fiica mea, Cosmina Muntean, voi scoate o caseta si un compact-disc, cu cantece din zona. Materialul este finalizat, trebuie doar inregistrat. Cosmina nu este la prima "abatere", a castigat si trofeul .
M-ati gasit acasa pentru ca maine plec in satele Lapuciu si Batrana, unde am descoperit batrani de 80 de ani, care au un folclor extraordinar. Oamenii de acolo sunt deosebit de talentati, iar zona este foarte bine conservata. Acolo ajunge autobuzul doar o data pe an!"