Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Copilul meu are osteomelita acuta la umarul drept". (Raspuns pentru Radu Lacramioara - com. Horia, jud. Neamt, F. As nr. 313) . Osteomelita acuta se trateaza cu succes la sanatoriile Tbc Mangalia sau Eforie Sud. In urma cu 20 de ani, am suferit si eu de osteomelita acuta la tibia st...

Cititorii Raspund

"Copilul meu are osteomelita acuta la umarul drept"
(Raspuns pentru Radu Lacramioara - com. Horia, jud. Neamt, F. As nr. 313)
Osteomelita acuta se trateaza cu succes la sanatoriile Tbc Mangalia sau Eforie Sud. In urma cu 20 de ani, am suferit si eu de osteomelita acuta la tibia stanga, am fost operata la Suceava si vreme de un an de zile, am fost chiuretata si pansata la ambele rani. In momentul cand am fost internata la Sanatoriul din Mangalia, mi s-au inchis ranile in doua saptamani si de atunci nu am mai avut probleme. Este un spital specializat in ortopedie si ajuta foarte mult si clima, mai ales ca in judetele noastre vremea este rece. Duceti copilul la Mangalia sau Eforie Sud si o sa fie bine. Ii doresc multa sanatate.
Lungu Domnica - Str. Mihai Viteazu, Bl. 9, Ap. 31, Radauti, jud. Suceava

"Baiatul meu sufera de constipatie cronica, cu dureri insuportabile"
(Un nou raspuns pentru Dobrina Angelica - Craiova, F. As nr. 313)
Se amesteca 2 linguri de tarate de grau cu 1 lingura de miere de albine si o ceasca de lapte fierbinte. Se administreaza pe stomacul gol. Vindeca chiar si scaunul cu sange. Pentru inceput, ar fi bine sa se consume si seara, dupa masa. Vindeca sigur.
Baba Steluta - Str. Andrei Muresanu nr. 24, Cluj

"Fetita mea are 3 ani si sufera de balbism"
(Raspuns pentru Plesa Maria - Fagaras, F. As nr. 314)
1. Se prepara din lapte urmatoarea bautura: in 1/4 l lapte se fierbe o priza (cat iei cu trei degete) de coada calului. Se pune pe foc, iar cand da in fiert se indeparteaza, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Acest preparat se bea dimineata. Fiert in apa, n-are nici un efect.
Laza Ana - Str. Pacii nr. 2, Bl. P1, Sc. A, Et. 1, Ap. 5, Tulcea
2. In primul rand, vreau sa felicit redactia pentru munca depusa cu suflet si daruire la intocmirea acestei reviste, care se cauta din ce in ce mai mult, care place si este pe intelesul tuturor, ajungand prin continutul ei direct la inima cititorilor. In acelasi spirit de intrajutorare umana, vreau sa-i raspund si eu d-nei Plesa Maria din Fagaras, pentru ca am trecut si eu, cu baietelul meu, prin aceeasi situatie, el avand atunci aceeasi varsta cu fetita dumneaei. Dupa cateva tratamente (bazate pe somnifere), prescrise de diferiti medici (care ameliorau pe durate scurte boala), am constatat ca ceva din corp ii declanseaza aceasta neputinta in vorbire. Citind intr-o carte despre giardia, am aflat ca odata instalata in corp, poate afecta si sistemul nervos. Imediat am facut conexiunea, si cand am mers la un alt medic pediatru, am indraznit sa-i dau eu diagnosticul, spunandu-i ca acel ceva care-i declansa boala era giardia. Medicul a ramas foarte surprins, pentru ca exact acelasi lucru a vrut sa mi-l spuna si el. Bineinteles ca mi-a dat sa-i fac analiza de coprocultura, dar eu n-am mai asteptat o luna sa aflu rezultatul (atata se astepta pe-atunci), ci i-am administrat (de la mine putere) Fasigyn - o tableta, iar peste 7 zile, alta tableta. Din acel moment, nu am mai avut niciodata probleme de balbaiala cu copilul, vorbirea i-a revenit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Sper din tot sufletul sa se rezolve si la dv. tot asa, iar cauza sa fie aceeasi. Va doresc multa, multa sanatate, atat dv., cat si fetitei, si sa aveti parte de cat mai multe bucurii si satisfactii din partea ei.
Piloti Nicoletta Manuela - Str. B.P. Hasdeu nr. 110, Bl. L4, Sc. A, Et. 3, Ap. 7, cod 8700, O.P. 7, Constanta.

"Am nevoie de un cadru metalic cu care sa ma pot deplasa prin casa"
(Raspuns pentru Marioara E. - Bucuresti, F. As nr. 314)
Ma ofer sa va trimit acest cadru metalic printr-o ocazie. Va rog sa-mi comunicati adresa dv.
Fam. Elisei Bocan - tel. 034/14.53.42

"Am fisura anala si muguri intestinali"
(Raspuns pentru Uncrop Gina - Braila, F. As nr. 314)
1. Preparatul natural Green Care, care este un extract din lucerna, poate aduce o ameliorare a situatiei dv. Contine vitaminele B, C, D, E, K si U si substante minerale: potasiu, fier, calciu, fosfor. Extractul din lucerna este utilizat cu succes in tulburarile digestive acute si cronice, balonari, ulcere, afectiuni intestinale. Pentru detalii, sunati-ma la telefon.
Miklos Ecaterina - Miercurea-Ciuc, tel. 066/11.12.20.
2. Va recomand sa beti zilnic ceai de tataneasa, amestecat cu rostopasca (uscata, de la Plafar, fiindca proaspata este toxica). O lingurita de planta se fierbe in 500 ml apa, vreme de 5 minute, apoi se lasa sa se infuzeze si se strecoara. Decoctul se imparte in trei doze, care se beau inainte de cele trei mese principale, inghititura cu inghititura. In plus, orientati-va alimentatia in exclusivitate pe hrana vie (legume, fructe, cereale), netrecuta prin foc, sucuri de legume, si in loc de zahar - miere. Se exclud alcoolul, carnea de porc, cafeaua, mezelurile, conservele de orice fel. Peste zi, in loc de apa, beti ceai de musetel, patlagina, galbenele, salvie, seminte de marar sau chimen, diluate (1 lingurita de planta la 1 l de apa). Pe locul fistulei se pune o frunza de patlagina cruda, bine spalata si putin presata cu sticla, ca sa fie zemoasa. Se aplica de 6 ori pe zi. Nepotul meu s-a vindecat perfect in acest mod, in trei luni. Multa sanatate.
Valeria Petriu - Str. Lacurilor nr. 12, O.P. 8, Brasov, cod 2200
3. Faceti seara, inainte de culcare, bai locale cu musetel (1 lingura la 1 litru de apa) sau bai locale cu apa de tarate, care se prepara in felul urmator: se pun doi pumni de tarate intr-un saculet de tifon si se fierb intr-un litru de apa, vreme de 15 minute. Faceti, alternativ, o seara - bai locale cu musetel, alta seara - cu apa de tarate. Tot seara, si de mai multe ori peste zi, ungeti-va local cu alifie de galbenele sau alifie de tataneasa, cu ulei de sunatoare sau ulei de coada soricelului. Retetele lor au fost publicate in revista "Formula As". Fac minuni.
Panciu Elena - Str. Bradului, Bl. 6, Sc. B, Ap. 12, Buhusi

"Am un chist pe splina"
(Raspuns pentru Cornelia Munteanu - Galati,
F. As nr. 314)
Chisturile au compozitie lichida si se resorb, in cel mai fericit caz, cam in 2-3 luni. Pe langa regimul alimentar - fara carne, mezeluri, conservanti, coloranti sintetici (indicatii de dieta pe care dl. dr. Ion Nica le-a descris de nenumarate ori in revista "Formula As") - se face urmatorul tratament naturist: de trei ori pe zi, inainte de masa, se mananca 1 cm de planta aloe (sa aiba intre 3 si 5 ani), bine mestecata. Se bea ceai de tataneasa (1 lingurita de radacina, uscata sau cruda, se fierbe 5 minute in 300 ml. apa). Lichidul se imparte in trei portii, care se beau imediat dupa ce s-a mestecat aloe, inghititura cu inghititura. Se face o pauza de o jumatate de ora, dupa care se pot manca alimente usoare. Peste zi, se bea ceai de trei frati patati (violla tricolores) amestecat cu cimbrisor sau busuioc, patlagina, coada calului, coada soricelului - cate o lingurita de planta din fiecare, bine amestecate, infuzate cu un litru de apa in clocot. Ceaiul se bea toata ziua, inghititura cu inghititura, in loc de apa, indulcit eventual cu miere de albine. Mareste indicele imunitar. Alimentul de baza trebuie sa fie salata de cruditati, cu putin ulei de floarea soarelui extras la rece, fara otet, cartofii copti sau fierti. Extern, puneti comprese cu Bitter suedez, indoit jumatate cu apa, noapte de noapte, pe regiunea splinei - decongestioneaza si ajuta circulatia sangelui sa vindece zona afectata. Sanatate si incredere. Cu ajutorul lui Dumnezeu, totul este posibil!
Valeria Petriu - Brasov

"Nu se mai gasesc injectii cu Calciu bromat"
(Raspuns pentru Deftu Elena - Targoviste, F. As nr. 314)
Nu pot sa va ajut cu Calciu bromat, dar din experienta proprie, va recomand un preparat natural de calciu si magneziu, "Strong Bones".
Miklos Ecaterina - Miercurea-Ciuc, tel. 066/11.12.20.