Strabunica stie tot

Redactia
Bunica Stie Tot. ¥ Otetul si zeama de lamaie scot depunerile de calcar de pe obiectele casnice. Folositi-le indoite cu apa. . ¥ Spray-ul pentru aromatizarea aerului din caza (chimic si scump) se poate inlocui cu urmatorul amestec: petale de trandafir parfumate + sare + alcool - se baga intr-o...

Bunica Stie Tot

¥ Otetul si zeama de lamaie scot depunerile de calcar de pe obiectele casnice. Folositi-le indoite cu apa.
¥ Spray-ul pentru aromatizarea aerului din caza (chimic si scump) se poate inlocui cu urmatorul amestec: petale de trandafir parfumate + sare + alcool - se baga intr-o sticla si se lasa la macerat, 4-5 zile. Se obtine un lichid cu un miros minunat, cu care se stropesc covoarele si draperiile din incaperi.
¥ Castravetii nu trebuie curatati niciodata dinspre coada, locul de depozitare al amarelii. Porniti cu cutitul de la varf.
¥ Dulceata nu mai prinde mucegai, daca inainte de a o turna in borcane, acestea sunt clatite cu alcool de 90¡.
¥ Cutitele din argint oxidate se curata prin scufundare, vreme de o noapte, intr-o baie de ulei comestibil. A doua zi se freaca cu otet fierbinte, amestecat cu sare grunjoasa.
¥ Cutitele ruginite se infig in pamant de mai multe ori, pana cand petele de pe ele dispar.
¥ Cutitele tocite se ascut foarte bine pe fundul (rotund) unei farfurii de portelan.
¥ Nasturii se taie cu lama numai dupa ce au fost prinsi in dintii unei furculite. In felul acesta nu exista riscul sa se taie si materialul de care sunt cusuti.
¥ Carceii de peste noapte pot sa fie evitati, daca puneti la marginea patului, inspre picioare, un magnet mare. Ziua, un magnet mic, strecurat in poseta sau portmoneu, este la fel de eficient. Magnetii nu trebuie utilizati niciodata de persoanele care poarta stimulatori cardiaci. Se deregleaza total.
¥ Crizele de carcei inceteaza daca stati cu picioarele pe ceva rece (cimentul terasei, carpa udata cu apa de la gheata etc.).
¥ Dermatografele se ascut perfect, fara sa li se mai rupa mina, daca inainte de a fi ascutite, se pun o noapte in frigider.