Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Fiul meu s-a imbolnavit de o boala cumplita, datorata unui vaccin: panencefalita sclerozanta subacuta. Mai are de trait cateva luni". Sufar enorm si nu stiu ce pacate trag, mai ales fiul meu, Turcu Paul, in varsta de 23 de ani, care la varsta de 18 ani s-a imbolnavit de o boala cu...

Cititorii Intreaba

"Fiul meu s-a imbolnavit de o boala cumplita, datorata unui vaccin: panencefalita sclerozanta subacuta. Mai are de trait cateva luni"
Sufar enorm si nu stiu ce pacate trag, mai ales fiul meu, Turcu Paul, in varsta de 23 de ani, care la varsta de 18 ani s-a imbolnavit de o boala cumplita, considerata de medici incurabila, datorata vaccinului antirujeolic pe care l-a facut cand era mic. Numele bolii este "Panencefalita sclerozanta subacuta" Pess. Cum se poate asa ceva? In clasele primare a fost un elev fruntas, premiant, silitor si ascultator, respectuos cu toti cunoscutii. Nu pot sa-mi explic si voi muri, si nimeni nu va putea sa ma lamureasca pana atunci de ce un copil normal, plin de viata, a devenit la ora actuala o adevarata epava, si anume: ¥ Nu se poate imbraca singur, nu se hraneste singur, nu se poate spala, deci este neputincios in orice privinta. ¥ Boala a debutat in decembrie 1992, acest copil nevinovat trecand prin cele mai diverse si neinchipuite faze: delir, halucinatii, imobilizare la pat, lipsa de comunicare (nu putea deschide gura) timp de doi ani (1992-1994), apoi, usor-usor, a inceput sa rupa cateva cuvinte. Au urmat perioade si mai grele: maini sclerozate, caderea aproape totala a parului, si totusi, Dumnezeu e mare. Acum baiatul vorbeste si ma implora sa-i fac un tratament. Cu ce-l pot eu ajuta? Atat stiu si mai mult nimic: "Lasa Paul ca trece boala si te faci bine!". Dragi cititori, dragi redactori, puteti sa ma ajutati, singura mea speranta ramanand dv. si Dumnezeu. Pot spera? Poate exista cineva care sa fi trecut prin aceeasi dramatica imprejurare, poate ca exista vreun remediu, macar sa-i mai prelungeasca zilele, fiindca medicii mi-au spus ca viata lui nu va mai dura mult. Cu cele mai alese sentimente, o mama indurerata. Doamne Dumnezeule, ajuta-ne!
Zisu Elena - Str. Craiovita Noua, Bl. 25, Sc. 5, Ap. 20, Craiova, cod 1100

"Am cea mai cumplita boala de pe pamant: Sida. si pe langa ea, si o tumora maligna"
Dupa multe luni de ezitare m-am hotarat sa va scriu, nestiind daca voi mai apuca sa citesc eventualele raspunsuri ce se vor publica in revista. Nu vreau insa sa parasesc aceasta lume, fara a incerca si eu acolo unde altii au gasit intelegere, alinare si chiar vindecare. Spun aceasta deoarece sunt abonata la acest ziar de trei ani si am constatat din paginile lui acest lucru. Situatia mea e foarte dramatica. Ma numesc Speranta, dar am cea mai cumplita boala de pe pamant: Sida. Dar pe langa aceasta, am si o tumora maligna, in stadiul 3B, care in urma celor 7 sedinte de citostatice, in loc sa scada, creste vertiginos. Rugamintea mea catre toti cei care ma pot ajuta este sa ma sfatuiasca ce sa fac. Pot urma un tratament naturist? Sa ma operez, daca se va gasi un doctor dispus sa o faca, cunoscand situatia mea de fond? Orice mica informatie sau sfat legat de acest caz disperat, sunt sigura ca va fi receptionat si de alti napastuiti ca mine, daca eu nu voi mai avea timpul necesar sa beneficiez de ele.
Speranta
(Pana vor veni raspunsurile solicitate, va sugeram sa va adresati: pentru Sida, d-lui dr. Ion Brad - Bucuresti, tel: 330.02.15 - programari, de luni pana vineri, intre orele 8.00-14.00. Pentru tumora maligna, adresati-va d-lui Vasile Ierima - Carei, tel: 061/86.14.04.)

"Sotul meu are o tumora gastrica"
Va scrie o femeie disperata, care numai in Dumnezeu mai are speranta. Sotul meu, in varsta de numai 43 de ani, a suferit o operatie de stenoza pilorica la Spitalul Fundeni, acum doua luni si jumatate, prilej cu care s-a descoperit ca are si o tumora gastrica si determinari secundare hepatice. El nu stie adevaratul diagnostic, de aceea mi-a fost foarte greu sa-l fac sa inceapa un tratament cu citostatice, dar nu au dat nici un rezultat. Adevarul este ca el se simte mai bine, dar nu suporta durerile de spate (lombare), pe care nu le poate calma decat cu Ketoral. Apelez si eu la dv., ca atatia alti oameni necajiti. Daca stie cineva ce ar trebui sa faca sotul meu ca sa se faca bine, sa fie bun sa ne spuna. Nu vrem sa-l pierdem, eu si copiii mei, care nu stiu adevarul adevarat.
Elena S. - Pitesti
(Pana vor sosi la revista raspunsurile asteptate, luati legatura cu Iulia Tunaru din Bucuresti. Are mare experienta in vindecarea bolilor de stomac. Sunati la tel: 210.78.16, dimineata sau seara).

"Am cancer de col uterin stadiul Iv"
Din neglijenta unui medic, sansa mea de a ma vindeca a disparut. Nu stiu cati ani mai am de trait alaturi de copiii mei, dintre care unul e foarte bolnav. Acest doctor m-a operat de doua ori de cancer la colul uterin, prima data facandu-mi o histerectomie sub-totala, din care cauza tumoarea s-a dezvoltat foarte mult si la a doua operatie nu a mai putut fi scoasa. Am fost trimisa la oncologie si mi s-au facut raze cu cobalt si doua serii de citostatice. Cred ca sunt in stadiul Iv al bolii. Am ajuns la disperare. Medicii nu-mi mai dau nici un fel de detalii. Ma intreb ce vor face cei doi copii fara mine, cand nu voi mai fi. Mai ales cel bolnav. Va rog frumos, daca stie cineva vreun tratament - fie naturist, fie pe baza de medicamente - sa ma ajute. Va multumesc foarte mult.
T.R.L. - Dambovita

"Dupa operatia de cancer, ma simt din ce in ce mai rau"
Am 30 de ani si am fost operata acum trei saptamani de cancer uterin, stadiul Ii B. Daca printre cititoarele revistei exista cineva care a avut acelasi diagnostic si a izbutit sa faca un tratament care sa o ajute sa se simta mai bine, o rog sa mi-l comunice si mie, deoarece eu ma simt din ce in ce mai rau de la operatie si sunt disperata. Dumnezeu sa va ajute in toate!
Parvu Maria - Pitesti