Tratamente naturiste

Redactia
Leucoreea Cunoscuta in medicina populara si sub denumirea de 'poala alba' sau 'poale lungi', ea poate fi fiziologica (apare la pubertate) sau patologica, avand urmatoarele manifestari: secretie in cantitate mare, de lunga durata, colorata (galbui, verzui), urat mirositoare etc.

Daca solutiile naturale propuse de noi nu dau rezultatele scontate intr-o luna, se impune un examen medical de specialitate. Este bine ca tratamentul sa fie inceput imediat dupa ciclul menstrual.
Masuri igenice:
Evitarea constipatiei. Evitarea fumatului si a bauturilor alcoolice. Evitarea folosirii sapunului obisnuit in igiena intima si inlocuirea lui cu produse cosmetice cu Ph neutru, preparate special pentru aceasta.
Alimente-medicament:
Patrunjel, pastarnac, morcovi, rosii, fragi, dude, capsuni, paine neagra, tarate de grau, lactate.
Alimente daunatoare:
Carne de porc, carne tocata, untura, prajeli, condimente, smantana, cacao, ciocolata.
Uz intern:
Pe langa regimul de protejare a ficatului si a vezicii biliare, se va bea zilnic, dupa fiecare masa si inainte de culcare, o cana de ceai neindulcit, astfel incat pana la sfarsitul zilei sa fie baut cel putin un litru de ceai, din urmatorul amestec de plante, in parti egale (50 gr. amestec): se oparesc cu un litru de apa muguri de pin, urzica moarta alba, cretisoara (Alchemilla Vulgaris), lemn cainesc (Ligustrum vulgare), apoi se lasa cateva minute sa se infuzeze.
Uz extern:
Spalaturi vaginale, de 3 ori pe saptamana, seara, cu infuzie de cretisoara si frunze de nuc, in parti egale (130-150 gr. la 3 l de apa).
Daca scurgerile sunt insotite si de micoze vaginale (Candida), se va inlocui amestecul de mai sus cu urmatorul preparat: in 3 litri ceai de pelin (150 gr. la 3 l apa) se amesteca 2-3 linguri de amidon alimentar si se da in clocot, se acopera si se lasa la racit. Spalaturile vor fi facute fara presiune si la o temperatura optima (38-39C), pana la aparitia urmatorului ciclu. Se mai face o spalatura dupa terminarea lui. Preventiv, cel putin 6-7 luni la rand, se face o spalatura vaginala dupa terminarea perioadei menstruale, deoarece eventualele cheaguri de sange ramase pot genera diverse afectiuni. Spalaturile nu se vor face mai mult decat am mentionat mai sus, deoarece pot afecta flora vaginala.
Va dorim succes,
Iulia Tunaru Assem Hassan