Mai mult ca sperantele scenei romanesti

Redactia
In fiecare vara ies de pe poarta Academiei de Teatru si Film si din facultatile particulare de arta, tineri talentati. Unii din ei, absorbiti de teatrele care mai au, inca, locuri, altii - de televiziune. Am vazut, cu ocazia spectacolelor de absolvire a Academiei de Teatru, cateva din 'mai mult ca s...

In fiecare vara ies de pe poarta Academiei de Teatru si Film si din facultatile particulare de arta, tineri talentati. Unii din ei, absorbiti de teatrele care mai au, inca, locuri, altii - de televiziune. Am vazut, cu ocazia spectacolelor de absolvire a Academiei de Teatru, cateva din 'mai mult ca sperantele' scenei romanesti. Unii, cu bastonul de vedeta in buzunar, altii doar cu sperante, cine stie cand, confirmate. Cativa au fost premiati la Gala Absolventilor: Isabela Iacupovici, Mihai Bratila si altii. Pe unii dintre ei ii vom intalni in confruntarea estival-colegiala, care va avea loc la Costinesti, intre 31 august-5 septembrie, in cadrul Galei Tanarului Actor. (Gala organizata de Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului, Uniter si Btt. Directorul galei - regizorul Cornel Todea.)
La sectiunea individual, vor concura actori ca Dan Istrate, Mihai Motoiu, Mihai Baranga, iar in cadrul sectiunii de grup concureaza patru spectacole: 'Farsa cocosatilor' - in regia lui Grigore Gonta, cu actorii promotia '98, 'Pacala si popa' - colaj de texte populare, 'Banca' - de Teodora Herghelegiu, cu doi dintre absolventii anilor anteriori (Vasile Toma si Dan Tudor) si 'Intr-un parc, pe o banca' - de Ghelman, in care evolueaza tineri actori de la Universitatea Hyperion. (A.M.)